21 March 2019

Cantamigo Salsa en Jazz Latino

In 1989 stichtte Eduardo Rocha in Perù de groep Cantamigo.
De naam Cantamigo is gebaseerd op de Spaanse woorden “cantar” (zingen) en “amigo” (vriend).

Cantamigo is de winnaar van de Salsa Merit Awards 2007! – Salsa Comite Brabant

“Een uitstekende groep die het beste uit de werelden van Salsa en Jazz muziek combineert”

Opzwepende Zuid-Amerikaanse ritmes, boeiende solo’s, vocale improvisaties ondersteund door meerstemmige coro’s, strakke blazersriffs…

Cantamigo presteert niet alleen muzikaal goed, maar de manier waarop de groep geniet van het spelen straalt een waanzinnige sfeer uit, en creërt een speciale interactie met het publiek.

Cantamigo is een 11 man sterke formatie uit Nederland, Curaçao, Cuba, Suriname en Perù.

Wij treden op in verschillende samenstellingen en prijsklassen: 

Salsa & Jazz Latino

Grote formatie

Opzwepende Zuid-Amerikaanse ritmes, boeiende solo’s, vocale improvisaties ondersteund door meerstemmige coro’s, strakke blazersriffs… Cantamigo Salsa & Jazz Latino is een 11 man sterke formatie die het beste uit de werelden van Salsa en Jazz muziek met elkaar weet te combineren tot een herkenbaar eigen geluid, waarmee zij elk optreden tot een succes maken.

Repertoire
Op het repertoire staan nummers van muzikanten als Tito Puente, Poncho Sanchez, Ray Baretto, Eddie Palmieri, Chucho Valdes en Ruben Blades, waar Cantamigo haar eigen versies van maakt met zelfgeschreven teksten en arrangementen. Ook speelt de groep een aantal eigen composities.
 
Ontstaan en musici
De naam Cantamigo is gebaseerd op de Spaanse woorden “cantar” (zingen) en “amigo” (vriend). Deze groep is een initiatief van twee muzikale vrienden met zeer uiteenlopende achtergronden.
Zanger/percussionist/componist Eduardo Rocha is een telg uit een muzikale Peruaanse familie en heeft zijn wortels in de Zuid-Amerikaanse muziek.
Pianist Jaap van der Voet heeft zijn sporen verdiend in de Jazz en speelde o.a. met Greetje Kauffeld, Carmen Gomes en John Engels.

Verder bestaat de groep uit Ben Kleiss (saxofoon), Nildo Obispo (conga’s), John Busby (timbales) Ivan Rodriguez (coro’s), en Martin de Graaf (bas).

Optredens
Cantamigo is geschikt voor verschillende gelegenheden, variërend van café’s en salsa dansfeesten tot Jazz- en salsafestivals. Daarnaast wordt soms samengewerkt met salsa dansscholen, zodat het publiek op de klanken van Cantamigo Salsa & Jazz Latino kan worden ingewijd in de beginselen van de salsa dans.

Cantamigo – Andere formaties
Verder zijn andere combinaties ook mogelijk. Dus Cantamigo Salsa & Jazz Latino kan in allerlei verschillende formaties voor u optreden, van een duo tot de volledige bezetting van 11. Wij kunnen zowel zorgen voor rustige achtergrondmuziek op bv. een receptie, als een knallende Salsa & Latin Jazz Party.
De keus is aan u …

Download Cantamigo BIOgrafie?

Kleine formatie

is de kleinere bezetting van Cantamigo. Naast de oprichters Eduardo Rocha (zang/percussie) en Jaap van der Voet (piano) bestaat Cantamigo uit vier andere muzikanten/instrumenten: conga’s/bongo’s/coro, timbales/coro, bas en saxofoon.

Repertoire
Cantamigo speelt grotendeels hetzelfde repertoire als de grote versie van Cantamigo. Op sommige punten zijn de arrangementen aangepast aan de bezetting zonder blazers. In Cantamigo laat pianist Jaap van der Voet zich inspireren door beroemde Latin Jazz pianisten als Peruchin, Frank Emilio, Chucho Valdez en Charlie Palmieri.

Optredens
Cantamigo is geschikt voor kleinere gelegenheden, zoals café’s en kleinere feesten en partijen.

Voor de grotere gelegenheden, festivals en dansfeesten is de grote bezetting van Cantamigo meer geschikt.